Sarlós boldogasszony

    Kategória: Boldogasszony, Boldogasszony lánya volnék

SARLÓS BOLDOGASSZONY 

Az esztendő körén újra elérkezik Sarlós Boldogasszonyunk ünnepe. Naptári ünnepnapja a Katolikus egyházi naptárban július 2.-a. Ajánlom mindenkinek szeretettel, hogy a naptári ünnepnaphoz közel eső Holdtöltekor emlékezzen meg és mondjon hálát Boldogasszonyunknak. Nem bánja meg senki, érezhető lesz a különbség:) Mi az összefüggés Boldogasszonyunk ünnepei között és a holdállások ereje között? Egy bejegyzésben majd hosszabban elmesélem, addig is próbáld ki!

Ilyenkor mindig kisétálok, van amikor egyedül, van amikor társaimmal egy közeli, vagy akár távoli búzamezőre. Elcsendesedem egy picikét, figyelem a búzatenger csodálatos hullámzását. Ahogy a búzamagvak beérnek ezekben a napokban, arany szőnyeggel terítik be Földanya testét. Megköszönöm Boldogasszonyunknak a bő termést,  a Napnak, hogy melegével megérlelte, az esőnek, ki növesztette, a szélnek, ki lágyan ringatta, az ég madarainak akik énekeltek neki, hogy magja, mely a fényt őrzi táplálhassa testemet, lelkemet. Énekkel, imával, olykor tánccal köszöntöm Őt, az ÉLETET.

Sarlós Boldogasszonyunk megtanított engem arra, hogy egyszer mindenek eljön az ideje. Ahogy a búzának is eljön a beérés ideje, töveszakad és áldozatot hoz. Áldozatot, melyben feladja eddigi búzaéletét és magjai számára biztosítja az élet továbbörökítését. Édesanyák gyermekeikért hoznak áldozatot, ahogy feladják mag-ukat, míg világra szülik minden egyes gyermekben a fényt. De eljön az idő, amikor el kell engedni őket. Édesanyák hányszor is engedik el gyermekeiket? Ha szabad így fogalmaznom, ahogy a kalászból kipereg a magszem, úgy szüli meg az édesanya gyermekét. Szerintem csodálatos a hasonlat, és mi mindenre tanít ez a kép.

Nők, akik megálmodunk valamit és termékeny erőinkből megszületik, az anyagba testet ölt az idea.

Ki, mint vet, úgy arat! Az aratás sikeressége, a mag elvetésének pillanatában eldől. Megtanított Boldogasszonyunk arra, hogy, ha “gondolatmagokat” vetek, akkor összpontosítsam minden bennem lévő szeretetet és erőt a vágyott célom elérése érdekében.

Tanított arra is, hogy el kell válni, meg kell válni dolgoktól. Eljön az az idő, észre kell vennem, amikor az általam teremtett dolgok a saját útjukra indulnak, vagy éppenséggel eljött annak az ideje, hogy leváljak emberekről, helyzetekről, dolgokról. Megértettem, hogy rendje van ennek a teremtésben.

“Kérlek Sarlós Boldogasszony
Add, hogy isteni áldással teljen meg a szívem.
Add, hogy különbséget tudjak tenni hasznos és haszontalan között.
Add, hogy megtisztuljon testem, lelkem, szellemem általad.
Add, hogy az elvetett magjaim szárba szökjenek, és megérett termését learathassam.
Add, hogy beteljesüljenek tápláló gondolataim.
Add, hogy a Fényt mag-amba tudjam fogadni, táplálni, érlelni és kellő pillanatban megosztani a világgal.
Add, hogy az élet – halál – élet kapujába beavatódjam általad és segítségére legyek a rászorulóknak.
Add, hogy újjászülethessek.
Add, hogy termékeny legyek életem minden területén.”

Szólj hozzá elsőként!

Hozzászólás