Szent helyek, ligetek

    Kategória: Boldogasszony, Boldogasszony Szűz Mária szent ligetei

Gorba – hegy kis kápolnái

 

Gorba-hegy-tisztaforrás2006 decemberében útnak eredtem egy kedves ismerősöm ajánlására Tardosra. Mesélt a hely különlegességéről és azt mondta, ha oda érek keressem csak Kati nénit. Ez ám a kaland, egy kis szakrális útkeresés. Ahogy megérkeztünk megszólítottunk egy járókelőt és máris útbaigazítást kaptunk. Becsöngettünk Kati nénihez, s majd 5 óra elteltével vettünk búcsút tőle.
Tardos falu fölé emelkedik az a Gorba – hegy, ahol 1936-ban négy gyermeknek megjelenő Szűzanya egy kápolnát kért. A kicsike „kápolnák” majd 50 év múlva épültek meg. A helyen Kati néninek is megjelent Mária és Jézus. Szűz Mária kérése volt felé, hogy legyen a Magyarok zarándokhelye ez a szent hely. Az emberek különbözőek, valakik támadták, valakik segítettek Kati nénit „keresztútjában”.
Gorba-hegy-tisztaforrrásA felfelé vezető út elég nehéz, bár ha az ember Máriához iparkodik, akkor ezt is megteszi, ahogy az ereje bírja. Felfelé különleges fák szegélyezik az utat, ami azt jelenti számomra, hogy érdekes helyen járunk. A fák sok mindent elárulhat nekünk. Ahol Földanya erővonalai húzódnak, ott a fák is segítenek nekünk a tájékozódásban. Mire is érdemes odafigyelni?Fura csavarodások a törzsön, ikerfák, koronafák megsokasodása egy adott helyen, érdekes ágképződések. A hegytetőre érve még inkább érzékelhető a hely energetikai gyógyító és teremtő erői. Két Tündérvonal (Ley-vonal, magyarul értsd Jel – vonal, jel-en lenni!) találkozása mellett, egy különleges pávaszemhez hasonlító erőkör is érzékelhető az érzékenyebb emberek számára.
Érdekes események, gyógyulások történnek a helyen!

Szólj hozzá elsőként!

Hozzászólás